Werkgeluk… hoe zit dat bij jou?

Ga jij dagelijks fluitend aan het werk? Of kan het beter? Ik denk dat voor veel mensen de ‘ik-ben-gelukkig-in-mijn-werk-score’ wel hoger kan. Als het ‘beter moet worden’, dan spelen zowel de werkgever en de medewerker hierin een belangrijke rol. Ik heb ervaren dat je gelukkig worden in je werk voor een deel zelf in de hand hebt. Door coaching kwam ik erachter dat zoeken naar werkgeluk, eigenlijk zoeken is naar wie je van binnen al bent. Voor mijzelf levert het werken in teamverband, zowel voorheen als professional, als momenteel in mijn ondernemerschap, een belangrijke bijdrage aan mijn werkgeluk. De mensen met wie ik samenwerk heb ik nodig voor sociale steun, om mijn doelen te behalen, om mee te sparren en om plezier mee te maken.

Angst

Maar je hebt dat niet altijd zelf in de hand. Soms loopt het gewoon niet lekker in een team, liggen mensen voortdurend met elkaar overhoop of worden problemen gebagatelliseerd. Vaak durven mensen zich dan niet uit te spreken. “Als ik zeg wat ik echt vind, ben ik geen onderdeel meer van de groep”. Er heerst een bedekte angstcultuur. Die onveiligheid binnen een team kan plotsklaps ontstaan. Dit kun je niet altijd zelf oplossen omdat je nu eenmaal onderdeel bent van het groepssysteem. Hoe krijg je dan boven tafel waar je teamgenoten zich vaak zelf niet bewust van zijn?

Teamcoaching

In zo’n geval helpt het om een onafhankelijke teamcoach in te schakelen, die vanuit zijn of haar rol dieper kan graven naar de onderliggende oorzaken van de spanning. Samen kan je de bedekte, niet altijd zichtbare, emoties naar boven halen en bespreekbaar maken. Dat is mijn specialiteit als teamcoach.

Op deze manier werken, namelijk de verbinding tussen hoofd en hart maken, ontketent beweging. Of dat spannend is? Zeker! Het is echter veel vervelender en contraproductief als die emoties allemaal onder de oppervlakte blijven spelen. Dus het is van belang om daar als groep mee aan de slag te gaan. Om zaken te benoemen en elkaar aan te spreken. Een veilige setting is daarbij noodzakelijk. Door helderheid, openheid en structuur te creëren waarborgt de teamcoach veiligheid voor alle deelnemers tijdens het proces.

Haal meer geluk uit wat je doet

Het geeft mij voldoening wanneer ik tijdens (team)coachtrajecten mensen help om naar binnen te kijken. Wanneer ze meer werkgeluk ervaren door wat ze ontdekt hebben. Door welk verlangen ze gedreven worden. Daar wordt de wereld weer een stukje mooier van. Dat maakt me blij.

Kortom: maak er werk van als jij je langere tijd niet betrokken voelt bij je werk of de verbinding in je team mist. Vraag jezelf af: welke kant van mij komt daar te weinig aan bod? Is er een verlangen waar ik geen gehoor aan geef? Je hebt immers altijd een keuze: leid jij je leven of laat je het leven jou leiden?

Deze blogpost verscheen eerder op: https://signature4success.com/2018/09/11/werkgelukhoe-zit-dat-bij-jou/

Add A Comment