Storytelling in teams! (VIDEO)

Hoe een verhaal van je team een eenheid maakt.

Als kind was ik een dromer. Ik zat veel op m’n kamer en bedacht wat ik allemaal zou kunnen doen later als ik groot was: musicalster, astronaut, wereldreiziger: Alles! En liefst tegelijkertijd!
Jammer genoeg werden al mijn dromen ruw ontkracht. ‘ Jij? Doe maar niet! Dat kun je toch niet!’ En nog erger dat ik het gaandeweg ging geloven…
Door coaching ontdekte ik die kracht in mezelf weer en werd ik wie ik nu ben. Maar als je me zou vragen: geef één tip over iets waar je zelf mee geworsteld hebt, zou het dát zijn: Laat je door niets en niemand tegenhouden en vooral niet door jezelf!

De laatste maanden word ik doodgegooid met de term: ‘Storytelling’.
Alles moet opeens een persoonlijk verhaal hebben. Nu ben ik een tikkie allergisch voor hypes, maar de woorden ‘persoonlijke verhaal’ maakten me op z’n minst nieuwsgierig. Écht oor en oog hebben voor een ander is ‘zeg maar echt mijn ding.’ Door te luisteren naar iemands persoonlijke verhaal, geef je iemand bestaansrecht.

Wat is dan precies, dat storytelling? Tussen alle marketing termen ontdekte ik een definitie waar ik meer mee kan:
‘Storytelling is een ander verleiden zijn hart te openen door een oprecht verhaal te vertellen. Pas als een hart geopend is, kun je er een verbinding mee aangaan.’
Om mijn eigen verhaal als voorbeeld te nemen: ik deel iets wat oprecht is. Ik wens een ander echt toe dat hij zich niet laat tegenhouden. Om zo persoonlijk iets te delen is scary as hell; het maakt me kwetsbaar. Maar je begrijpt meer van me dan wanneer ik vertel dat er gevulde rollade op het kerstmenu stond.

Het koffieapparaat zou dé plek kunnen zijn voor die oprechte verhalen: het kampvuur van het kantoor. Hoe jammer eigenlijk dat we het daar wel hebben over de nieuwe Game of Thrones of inderdaad wat je at met de Kerst. Maar over echt persoonlijke zaken? Daar wordt in alle toonaarden over gezwegen.

Het uitwisselen van oprechte verhalen zorgt ook voor verbinding tussen de teamleden. Je bent trots om bij dit team te horen. Je (h)erkent elkaars struggles. Je weet waar de ander van ‘aan’ gaat en waar hij moeite mee heeft. En dat werkt een stuk lekkerder dan constant de beste versie van jezelf op te moeten houden. Als dat wij-gevoel ontstaat, krijgt een team vleugels.
Precies daarom ben ik Storytelling als interventievorm gaan toepassen als teamcoach.

Hoe dat werkt? Meestal begin ik met de vraag die ik in de opening van mijn blog beantwoordde: Welke tip, welk advies zou jij mee willen geven?
Vervolgens vraag ik: Is er een moment geweest in je leven dat je deze tip zelf had kunnen gebruiken?
Door je advies te koppelen aan een eigen ervaring wordt het direct persoonlijk. Je team leert elkaar beter kennen, kan beter inspelen op elkaar en de werksfeer verbetert. En als extra bonus: het bundelen van de individuele verhalen levert de contouren op voor jullie gezamenlijke verhaal. Dus kom maar door met die verhalen dit jaar.

Voor een kort voorbeeld hoe dat eruit ziet in de praktijk, klik dan op de VIDEO. Zo makkelijk kan het zijn.

NB oh ja: en laat je door niemand tegenhouden! Vooral niet door jezelf!

 

Add A Comment