Over Mij

Ken je mij, wie ken je dan?

Ik ben professioneel en veelzijdig Coach, Levenskunstenaar, Verbinder, Inspirator en Ondernemer sinds 2007.

Er zijn veel teams die worstelen met hun bestaansrecht. Wat is de toegevoegde waarde van al die individuen samen? Hoe zetten we ieders talent in om een gezamenlijk doel te bereiken? Dat zijn essentiële vragen die we gezamenlijk tackelen tijdens mijn teamcoaching.
Iedereen gezien, iedereen gehoord en dan op zoek naar de overeenkomst.
Door verschillen te benutten op zoek naar de teamvisie.
Als er ruimte is om er te mogen zijn, komt ieders capaciteit pas ten volle tot zijn recht. In samenwerking.
Daar leg ik de vinger op de zere plek. Feilloos.

Met een masker op naar je werk. Huuuu, daar gruw ik van.
Je moest eens weten hoeveel werknemers niet zichzelf kunnen/durven zijn. Problemen worden gebagatelliseerd. ‘Als ik zeg wat ik echt vind, ben ik geen onderdeel meer van de groep’. Er heerst een bedekte angstcultuur.
En die onveiligheid binnen een team kan plotsklaps ontstaan, door een ophanden zijnde verandering bijvoorbeeld.
Dit alleen al signaleren als manager is superknap, maar ook bijna niet op te lossen omdat je onderdeel bent van het groepssysteem. Dus hoe krijg je dan boven tafel waar medewerkers zich vaak zelf niet bewust van zijn?
Dan red je het niet alleen met een cognitieve aanpak. Dan moet je dieper.

Dan kun je een teamcoach gebruiken die naast de ratio ook het hart meepakt. Juist die bedekte, niet altijd zichtbare emoties naar boven halen is mijn specialiteit. Verbinding tussen hoofd en hart ontketent beweging. Ik ben graag de jumpstarter. (Of je defribilator 😉 )

Of dat spannend is? Of soft?
Het is veel enger en zo contraproductief als dat allemaal onder de tafel speelt. En dus juist nuttig om daar als groep mee aan de slag te gaan. Zaken benoemen. Elkaar aan durven spreken.
Een veilige setting is daarin noodzaak. Helderheid, directheid en structuur zijn middelen om die veiligheid te waarborgen. Het tegenovergestelde van soft.

Als de krachten van eenieder benoemd zijn. Als het doel helder is. Als we weten wie welk deel van dat doel voor zijn rekening neemt. Dan heb je het kloppend hart, het DNA, het bestaansrecht van het team te pakken.

Mijn visie

Ik zie regelmatig dat er een gebrek aan vertrouwen is binnen teams. Vertrouwen naar elkaar, naar en vanuit de teamleider en naar de rest van de organisatie. Hierdoor stagneren samenwerkingsprocessen. Zonder vertrouwen is de samenwerking kansloos. Vertrouwen moet groeien. Om de veiligheid in de groep te waarborgen, vind ik het als teamcoach belangrijk om de diepte in te gaan. Hiermee bedoel ik dat ik kijk wat er zich onder water afspeelt door de niet zichtbare emoties naar boven te halen. Dat ontketent beweging. Pas als alles er mag zijn kom je bij de kern en kan een team excelleren. Zonder maren en zonder angst voor oordeel of consequenties. Dat geeft rust en ruimte voor beschouwing in plaats van directe reactie.

Waarom

Ik heb ervaren dat er binnen teams veel mensen niet zichzelf durven zijn waardoor ze zich onzeker voelen. Als ze durven zeggen wat ze echt vinden, zijn ze voor hun gevoel geen onderdeel meer van de groep. Herkenbaar want ook ik heb me lang niet op mijn gemak gevoeld in groepen. Deze onzekere gevoelens zijn juist mijn drijfveer geworden om groepen beter te begrijpen en te begeleiden. 

Ik beloof je dat…

Na deelname aan één van mijn programma’s zal je team zich gegarandeerd weer verbonden voelen met elkaar en in de flow terecht komen. Leren wordt leuk en ze zullen effectiever gaan samenwerken in plaats van samen werken. De openheid zal de sfeer ten goede komen. Elk teamlid zal zijn unieke bijdrage leveren aan het teamproces en dat brengt voldoening. En jij als teamleider gaat weer impact maken met je team zowel binnen als buiten de organisatie.

Mijn missie

Ik wil meer veiligheid in teams brengen want zonder vertrouwen zijn groepen kansloos. Ik wil eraan bijdragen dat iedereen elkaar echt gaat zien, horen en helpen waardoor de samenwerking wordt versterkt. Dat doe ik door een zodanig werkklimaat te creëren waarin het team zich veilig voelt en zichzelf durft te zijn. Hierdoor gaan teamleden harder en toegewijder werken, worden ze opener in hun bedoelingen en beperkingen en nemen ze meer verantwoordelijkheid voor wat goed en fout gaat. Voortaan zonder masker op naar je werk, dat is wat ik wil bereiken in teams.

Wat ik doe

Ik help ambitieze teamleiders om winnende teams te bouwen die door hun buitengewone manier van samenwerken impact maken zowel binnen als buiten de organisatie. Door mijn bewezen coachingsprogramma’s komt het team weer fysiek, mentaal en emotioneel in beweging.

Mijn principes als teamcoach

 • Als teamcoach ben ik mijn eigen instrument dus reflecteer ik eerst op mezelf.
 • Groepen komen alleen tot nieuwe inzichten door het zelf te ervaren en te doen.
 • Het beste wordt uit de teamleden gehaald wanneer ze zichzelf kunnen zijn.
 • Niet alle teamleden hoeven hetzelfde te denken. Juist wanneer er respect en aandacht is voor de verschillen zal de samenwerking in de groep versterken. Dus niet de verschillen negeren maar benutten en erkennen.
 • Ik heb niet alleen aandacht voor het team maar ook voor de omgeving waarin het team werkt en bestaat.

Wat heb ik in huis?

 • Certificaat Leer Teamcoachen Intensief bij Floor Daver
 • Diploma Lifecoaching voor professionals (hbo), Atma Instituut
 • NLP-coaching & leiderschap
 • Opleiding tot Enneagram-trainer (post hbo), Andromeda
 • Inspiratie en persoonlijk leiderschap, Schouten Nelissen
 • Systemisch werken in organisaties, Phoenix
 • Transactionele Analyse, Phoenix
 • Opstellingswerk, TCT
 • Train-de-trainer improvisatietechnieken in de werkpraktijk bij F-Act
 • Verschillende managementfuncties in het (inter)nationale bedrijfsleven

Mijn motto en lijflied: ‘Dare to Live’

Laten we verbinden:

Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

 

[mc4wp_form id=”197″]

Sluit je aan bij 300+ geweldige leidinggevenden!

Vergroot je impact en je invloed met de laatste inzichten op het gebeid van leiderschap, productiviteit en communicatie.

[mc4wp_form id=”197″]

Start to grow your business with the best tips!

Here is your chance to get access to my exclusive freebies!

[mc4wp_form id=”197″]

Join 300+ Amazing Entrepreneurs who took the risk and succeeded!

Here is your chance to be part of the exclusive Freedom Empowerer Group!

[mc4wp_form id=”197″]

Scroll Up