Leiderschap gaat over jezelf, de ander en over de relatie met de ander

In een functioneringsgesprek beklaagt een teamlid zich over gebrek aan aandacht en respect. ‘U liep mij vanochtend voorbij op de gang en zag mij helemaal niet. Alsof ik lucht was!’. Ik heb ook opgevangen dat mijn team gekwetst is, omdat ik slechts één keertje ze geen goedemorgen heb gewenst. Hoe ga ik hiermee om Lonneke werd mij afgelopen week gevraagd door een teamleider. Wel, in mijn optiek als Leiderschapscoach gaat leiderschap over jezelf, over de ander en over de relatie met de ander.

Een manier om hiermee om te gaan zou kunnen zijn: ga het niet meteen ontkennen of goedpraten. Vraag jezelf af wat er intern bij dit teamlid leeft en hoe zijn gedrag dit heeft opgeroepen. Neem je aandeel in het gedrag dat hij hier heeft laten zien. Zeg bijvoorbeeld: ‘Poeh, wat vervelend dat ik je het gevoel heb gegeven dat je lucht voor mij bent. Het klopt ook wel dat ik niets tegen je zei vanmorgen. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik was helemaal in gedachten verzonken.’ Dan reflecteer je, op wat er gebeurt in de relatie met dit teamlid. Je neemt de emoties van dit teamlid serieus. Je onderkent verantwoordelijkheid in de interactie. Het gaat er om dat je als teamleider verantwoordelijkheid neemt voor het gevoel dat je opgeroepen hebt bij je teamlid.

Het gedrag van jou als teamleider roept (wellicht onbedoeld) een emotie op bij dit teamlid. Het gaat dus om een reële erkenning van het aandeel in de gebeurtenis, ook al heb je als leider misschien een andere intentie. Pas na deze erkenning kan het perspectief van jou als teamleider naar voren komen. Het teamlid staat na een erkenning van zijn emotie pas open voor andere perspectieven. Dergelijk gedrag vereist van jou als teamleider een reflecterende denkwijze maar zie wat er gebeurt: doordat je als teamleider je verplaatst in het gevoel van de ander, ontstaat er erkenning. Daardoor wordt de kans groot dat het teamlid eveneens eerlijk zijn gevoelens toont en zich openstelt voor nieuwe ideeën en andere werkwijzen.

Er zijn vast nog vele andere manieren om hiermee om te gaan maar dit is zeker het proberen waard!

Add A Comment