HELP, er waart een spook in mijn team!

Komt jouw team angstig over? Zijn ze wantrouwig, apathisch en kijken ze weg? Durven ze zich niet uit te spreken? Wordt er geroddeld in de wandelgangen? Dan is de kans groot, dat jouw team in het verleden te maken heeft gehad met negatief leiderschapsgedrag van voorgaande leidinggevenden. Die dynamiek die je voelt kan er al jaren zitten. Dan kun met al je expertise en goede bedoelingen aan je team trekken tot je een ons weegt, maar dat is, zonder een specifieke aanpak bijna onbegonnen werk.

Het wordt zwaar onderschat hoeveel teams kampen met slecht management uit het verleden; het spook. Jaarlijks kost het organisaties veel geld aan gezondheidsproblemen, verzuim en productieverlies. Hoewel dit negatieve gedrag van voorgaande leiders niet altijd schadelijk bedoeld is, heeft het vaak wel dat effect op teamleden. Daardoor hebben medewerkers een verminderd vertrouwen in hun eigen kunnen, voelen zich vermoeid en zijn vaak emotioneel beschadigd. Ook hun privéleven heeft hier onder te lijden.

Onlangs begeleidde ik een praatsessie in een niet-functionerend team. Er werden steeds oude koeien uit de sloot gehaald. Het team zat vastgeroest. Verviel steeds door gekrenktheid in oud gedrag. Dat kan voortkomen uit het feit dat voorgaande leiders bijvoorbeeld bepaalde teamleden hebben voorgetrokken en/of achtergesteld bij beloningen en/of teamleden publiekelijk hebben vernederd. Het management heeft in dit geval het team, hoe dan ook, te lang laten zwemmen en daardoor waren ze in hun ontwikkeling gestopt.

Door op een veilige manier de verstikkende gedragspatronen bloot te leggen en iedereen de tijd en ruimte geven om zich uit te spreken, werd het spook zichtbaar. Oud zeer kwam naar boven. Emoties kwamen los. Langzaam begon men zich uit te spreken. Dat luchtte op. Ze vonden herkenning bij elkaar. Er ontstond een samenhorigheidsgevoel. Pas toen dat oud zeer was verholpen kon de teamleider weer met zijn team aan de slag.

Voordat jij de volgende teamleider bent die stuk loopt op ‘een spook’ in je team is het dus noodzakelijk om eerst de aanwezigheid te herkennen, de eigenschappen ervan te vinden om het vervolgens te kunnen verjagen.

Wil jij afrekenen met een spook uit het verleden in je team? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact met me op.

Add A Comment