De loopbaanwandeling

Vanochtend coachte ik Marleen die een persoonlijk leiderschapstraject bij me volgt. Het is heerlijk weer vandaag , dus ik stelde haar voor om een wandeling te maken in het bos. Dat leek haar een goed idee. Ze zit zonder werk en ze weet niet hoe ze verder wil in haar loopbaan.

Er is geen betere leerschool dan de natuur

Al gelijk bij de start kwam er een inzicht bij haar op. We stonden op een open plek waar vorig jaar veel bomen zijn gekapt. Er staat al een aantal jonge boompjes. Dat is volgens mij een metafoor voor de situatie waarin ik me bevind, zegt ze. De oude gekapte bomen symboliseren mijn oude werk dat ik ben kwijtgeraakt. Daardoor is er ruimte gekomen voor iets nieuws. Terwijl ze dat zegt: gaat de zon schijnen. Het lijkt er op dat de zon het met je eens is, zeg ik. Ja, daar lijkt het inderdaad op zegt Marleen. We lopen een stukje verder. Het valt mij op dat ze langzamer loopt en regelmatig stil staat. Zo is het nu ook in mijn leven, zegt Marleen. Ik heb momenteel veel tijd om stil te staan. Aan de ene kant wil ik vooruit, maar ik besef dat ik niet echt weet welke richting ik op wil. Dat geeft mijn lichaam nu ook aan hier op dit pad. Ik wil niet snel vooruit. Maar aan de andere kant wil ik iets nuttigs doen. Hé, daar staat een mooie boom, roept Marleen. Wat veel takken heeft die, zeg. En hij staat helemaal in de zon en heeft veel ruimte. Wat betekent ruimte voor jou Marleen? Vraag ik. Heel erg. Ik ben net als die boom. Met takken die alle kanten op groeien. Wat symboliseren die takken? Dat zijn al mijn interesses. Misschien wel teveel. Dat is mijn probleem op dit moment. Omdat ik zo veel interesses heb, weet ik niet goed welke richting ik uit wil. Ben je een generalist of een specialist ? Een generalist, zegt ze resoluut. Ik bekijk liever het grotere geheel. Ze vertelt verder; als kind had ik al interesses in allerlei gebieden. Vooral in mensen en hoe ze functioneren. Ook nam ik als kind altijd de leiding. Dus een leidinggevende functie lijkt mij wel wat. Ik denk dat ik zelf wel een goede manager ben, ik organiseer graag en houd mensen en het grotere geheel in de gaten. Precies op dat moment scheen de zon in haar gezicht. Kijk, de zon is het weer met me eens zegt ze stralend. Zo hebben we nog een tijdje doorgewandeld en zijn dieper ingegaan op haar hulpvraag.

Persoonlijke signatuur

Na afloop vertelde ik haar dat ik voor loopbaangerelateerde vragen sinds kort werk volgens de Signature4success® methodiek . Een beproefd 8-stappenplan, dat zorgt voor helderheid van binnenuit. Waardoor je vanuit eigen kracht en je bewustwording van je toegevoegde waarde invulling geeft aan je loopbaan. Om scherpte aan te brengen en strategische keuzes te maken in de vorm van een duidelijke persoonlijke signatuur, een concreet zoekprofiel en een persoonlijke presentatie naar de arbeidsmarkt.

De week van de loopbaan 17-21 september

Als professional ben je het meest van waarde voor de arbeidsmarkt en de organisatie waar je op dit moment werkt als je jouw toegevoegde waarde als geen ander kent. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Ik geef volgende week tijdens de week van de loopbaan 1 loopbaanwandeling van 60 min. weg waarin we dieper ingaan op jouw persoonlijke signatuur. Wil je in aanmerking komen? Stuur dan een mailtje naar: lonneke@signature4success.com. Op vrijdag 21 september maak ik in de middag bekend wie ik de loopbaanwandeling aanbied.

Add A Comment